Deze woorden komen als eerste je beeldscherm binnen op de zojuist nieuw gelanceerde website van Business Netwerk Rijnmond (BNR).

Business Netwerk Rijnmond is een regionaal zakenplatform met ruim tweehonderd aangesloten bedrijven en organisaties in de regio Rijnmond. De doelstelling is om bedrijven en organisaties met elkaar te verbinden, waardoor leadgeneration en new business voor partners en leden gegenereerd wordt.

Met het motto “als netwerken om business draait…!” streven ze naar het stimuleren van onderlinge business tussen bedrijven binnen het netwerk. Het delen van kennis en ervaring ten behoeve van economische stimulering en maatschappelijke betrokkenheid in de regio is eveneens een belangrijke doelstelling. Dat is een hele Rotterdamse mond vol……

Om het motto na te kunnen streven organiseren ze diverse Business Netwerk Rijnmond events, waar ondernemers en bestuurders elkaar kunnen ontmoeten. In een informele setting maak je kennis met collega-ondernemers en bestuurders uit de regio Rijnmond. Een interessante manier om uw relatie netwerk te vergroten en te intensiveren.

Marjan van Berkel (founder van BNR) en Arjan Maat (eigenaar/directeur MAAT) delen niet alleen al heel wat jaren hetzelfde netwerk, maar zijn sinds enkele jaren ook buren. Samen met Esra Overduin (Assistent BNR) heeft Marjan aan Arjan gevraagd of het mogelijk was om een business event te organiseren op een locatie van MAAT. “ Natuurlijk heb ik daar ja op gezegd. Wij waarderen de interesse voor onze onderneming en de diensten die wij leveren. Daarnaast ben ik gewoon ontzettend trots op ‘ mijn buurvrouw ‘ die zo ontzettend actief is binnen dit netwerk. Ze is heel sterk in het verbinden van de juiste ondernemers met elkaar. Dit doet ze op zeer professionele wijze. Het gebeurt regelmatig op netwerk events dat vooral ik aangesproken wordt door ondernemers die graag wat aan mij willen verkopen. Dat mag uiteraard, maar het is ook wel eens prettig wanneer je voorgesteld wordt aan een ondernemer die graag van onze diensten gebruik wil maken of een mooie lead heeft. Laat dat maar aan Marjan over!” vertelt Arjan enthousiast.

Na een presentatie van Arjan over de verschillende divisies van MAAT heeft hij toelichting gegeven op het 4pl concept. Arjan en Pierre hebben de businessclub leden na de presentatie een rondleiding gegeven op de locatie Nieuwlandparc in Alblasserdam.

MAAT is een allround logistiek dienstverlener uit Zuid-Holland met zeven locaties. Wat in 1934 begon als een klein transportbedrijf is nu uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met 180 medewerkers dat uw wereld in beweging brengt. Met exceptioneel transport, contractvervoer, alle mogelijke dienstverlening rondom interne transportmiddelen en bedrijfsauto’s, warehousing en truckparking.

MAAT heeft als doelstelling om de volledige transport- en logistieke activiteiten van de opdrachtgever te ontzorgen (4PL). In dit logistieke model treedt MAAT op als ketenregisseur en ontzorgt de opdrachtgever volledig op het gebied van transport- en logistieke processen. Denk hierbij aan het overnemen van de transportplanning, beheersing van interne- en externe logistieke processen, koppeling / integratie van geautomatiseerde backoffice informatiesystemen (communicatie ICT-systeem opdrachtgever en ICT-systeem MAAT). Dit concept of een groot gedeelte hiervan zetten ze al neer bij o.a. Oceanco, Still en Equin.

De rondleiding op de locatie Nieuwlandparc heeft ook meerdere bezoekers verrast. “ De meeste kennen MAAT alleen als transportbedrijf. Dat MAAT ook een logistieke tak, warehousing ,truckparking en heftruckverhuur in- house heeft was voor vele nieuw. Daarom organiseren wij ook regelmatig bedrijfsbezoeken. Met een kijkje in de keuken zie en hoor je toch weer hele andere dingen. De bijeenkomst was goed georganiseerd door Dimphi van Amen (Marketing- en Communicatie adviseur MAAT), in samenwerking met cateraar Kookgemak ontbrak het ons aan niets. Weer een geslaagde bijeenkomst!” vertelde Marjan van Berkel.

Bekijk de website voor het actuele programma van Business Netwerk Rijnmond (BNR). Ze ondersteunen actief in het leggen van nieuwe contacten en het verder professionaliseren, versterken en vergroten jouw zakelijk netwerk.