Heftruck Registratie

Altijd een oplossing op MAAT

Vanaf dit jaar geldt een registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen waaronder heftrucks, ruwterreintrucks en verreikers die breder zijn dan 1,30 meter en op de openbare weg rijden. Onder “openbare weg” wordt ook verstaan erven, parkeerterreinen en bedrijfsterreinen die niet zijn afgesloten voor het openbaar verkeer.

Aangezien 2021 een overgangsjaar is, heeft u de mogelijkheid om uw reeds rijdende machine(s) t/m 31 december 2021 administratief (online) te laten registreren. Deze registratie kan echter alleen door de eigenaar van het voertuig worden uitgevoerd middels DigiD of eHerkenning. Aan uw voertuig wordt een kenteken toegekend en u ontvangt vanuit het RDW een kentekencard alsmede tenaamstellingscodes (eigendomsbewijs).

Registratie RDW: €18 excl. BTW

Gebruik onderstaande link om direct op de RDW-website uw voertuig te registreren:

De verantwoordelijkheid voor de registratie en de kentekenplicht ligt bij de eigenaar van het betreffende voertuig.

Nu registreren

Meer weten?

Kom eenvoudig in contact via de website.

Contact met MAAT

Goed om te weten

Meeneemheftrucks (bv. kooi-aap) behoren vanaf 1 januari 2021 tot mobiele machines. Hierdoor is er voor deze trucks geen registratie- en kentekenplicht, echter blijven de eisen voor het gebruik op de openbare weg van kracht.

Heeft u een andere machine? Schrijf u dan meteen in via de onderstaande button:

Nu registreren

Heftrucks

Rijbewijsplicht

Voor de volledigheid willen we u informeren dat voor registreerde bouwvoertuigen geldt dat de bestuurder dient te beschikken over een zogenaamd T-rijbewijs. Of een B-rijbewijs van vóór 1 juli 2015, waarbij destijds automatisch een T-rijbewijs is verstrekt. Dit geldt dus ook voor het besturen van een heftruck. Het heftruckcertificaat dat nu geschiktheid aantoont voor het besturen van een heftruck komt hiermee te vervallen.

Beschikt u of uw medewerkers die een bouwvoertuig van breder dan 1,30 meter besturen nog niet over een T-rijbewijs ? Via MAAT Heftrucks stellen wij u graag in de gelegenheid om met voordeel het T-rijbewijs te behalen via Nederveen Opleidingen en trainingen te Hardinxveld-Giessendam.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.nederveen.com.

Tevens kunt u zich hier direct inschrijven. Vermeld bij de opmerkingen de code MAATHEF2021 en profiteer van een waarde cheque ter waarde van €100,-.

Viggo Bok
Viggo Bok
Accountmanager

Telefoon 078 691 2800

Nu inschrijven