E-Mobility

In onze samenleving wordt het gebruik van E-Mobility steeds belangrijker, denk maar aan de sterke groei van de elektrische auto en het aantal E-bikes dat jaarlijks toeneemt.

Elektrische voertuigen zijn CO2 neutraal en fluisterstil, wat ideaal is voor omgevingen waar gezondheid en rust voorop staan. Daarom worden E-voertuigen veel gebruikt op vakantieparken, campings en in de zorgsector. Maar denk bijvoorbeeld ook aan drukke binnensteden waarbij het voor de stadslogistiek belangrijk is dat voertuigen slimmer, schoner, stiller, kleiner en veiliger moeten worden.

Bedenk daarbij dat hier ook tijdvensters en milieuzones een belangrijke rol (gaan) spelen en je begrijpt waarom gemeenten inzetten op het gebruik van E-voertuigen. Maar ook binnen sectoren als bijvoorbeeld industrie, facilitair onderhoud en groenvoorziening blijken de elektrische (bedrijfs) wagens met hun flexibele en veelzijdige oplossingen wenselijk om te komen tot “duurzaam transport”.

Binnen het doelgroepenvervoer is er zelfs sprake van een “Volledig Zero Emissie” beleid waarbij alle deelnemers deze ambitie onderstrepen en nastreven dit per 2025 te realiseren.

Elektrisch rijden is meer dan een voertuig met een stekker. De inzet van deze nieuwe vorm van mobiliteit levert naast het positieve effect van 0% CO2 uitstoot nog andere voordelen op. Zo kunnen E-voertuigen ook in afgesloten ruimten worden gebruikt aangezien er geen sprake is van uitlaatgas met bijbehorende vervelende geurtjes. En dan zijn er nog de financiële voordelen zoals de milieu investeringsaftrek (MIA) en geldt voor E-voertuigen geen wegenbelasting en BPM (belasting op voertuigen).

Verkoop

Onderhoud

Bewust omgaan met het milieu

Bewust omgaan met het milieu gaat voor MAAT verder dan voldoen aan wet- en regelgeving. Het gaat er ook om dat we blijven investeren in een wagenpark dat schoner wordt, dat we sturen op zuinig en veilig rijgedrag van onze chauffeurs en dat we aandacht hebben voor energiebewuste besparingen die soms net wat meer vindingrijkheid vragen.

Meer over MVO

Uw wereld in beweging

MAAT is een allround logistiek dienstverlener uit Zuid-Holland. In 1934 opgericht en uitgegroeid tot een familiebedrijf van formaat dat uw wereld in beweging houdt. Met exceptioneel transport en contractvervoer.

Met alle denkbare dienstverlening rondom interne transportmiddelen en bedrijfsauto’s. Met warehousing én een concept voor truckparking.

Meer over MAAT