Het begin

De geboorte van MAAT als transportbedrijf start begin jaren ’30, wat toen werd gezien als een economische crisistijd. Het begon met de heer Arie Maat die een meelhandel bezat in een molen te Alblasserdam. Alle activiteiten die je als molenaar maar kan verzorgen werden hier uitgevoerd. Tot deze activiteiten behoorde ook het verpakt bezorgen van meel bij de bakkers door middel van eigen vervoer. Dit gebeurde in de vorm van een vrachtwagen van het merk Chevrolet. Dit wordt in de MAAT geschiedenis gezien als het prille begin.

Na enige jaren intensief bezorgen was de conclusie dat het bezorgen van een eindproduct een betere broodwinning was dan het leveren van alleen grondstoffen voor brood. Zo werd een meelwagen omgezet tot een algemeen transportmiddel. Tot de eerste klanten behoorden vooral opdrachtgevers die werkzaam waren in de landbouwsector.

Later werd deze sector langzaam vervangen door de grote groei in de industriële sector. Een groot maar vooral logisch gevolg was een uitbreiding van het ”wagenpark” tot drie auto’s. Het bedrijf groeide gestaag door; in de moeilijke jaren ’50, de wat soepele jaren ’60 en de dynamische jaren ’70.

De heer Adri Maat kwam in 1959 in de zaak als 18-jarige jongen en moest al een jaar later de algemene leiding op zich nemen. Dit door het overlijden van zijn vader. Zelf in het bezit van alle benodigde diploma’s zag hij een grote potentie voor wat nu als zijn bedrijf gezien mag worden.

Meer over MAAT