Logistiek

MAAT Logistiek richt zich op de opslag en overslag van onderdelen, machines en industriële goederen. Denk daarbij aan stukgoederen, pijpleidingen, stalen buizen, frames, (zware) machines, aggregaten, cradles en units. MAAT Logistiek faciliteert ook opslagruimte, verdeeld over buitenterreinen en meerdere bedrijfshallen. Op Nieuwland Parc in Alblasserdam faciliteert MAAT Logistiek opslagloodsen met ruim 10.000 mcapaciteit en 5000 mbuitencapaciteit. In Hendrik-Ido-Ambacht verzorgen wij de complete logistieke dienstverlening voor STILL Benelux. In Alblasserdam verzorgen wij de complete logistieke dienstverlening voor Oceanco.

MAAT-Oceanco-1

 

WAREHOUSE EN OPSLAG

MAAT Logistiek biedt warehousing en opslag met ruim 10.000 maan capaciteit. We hebben de beschikking over twee zware bovenloopkranen met 25.0 ton hijscapaciteit en twee bovenloopkranen met 12.5 ton hijscapaciteit. De vloerbelasting is ruim 3.5 ton per m2. Naast bovenloopkranen zijn onze bedrijfshallen voorzien van (pallet)stellingen.

BUITENOPSLAG

Wij hebben de beschikking over 5000 mbuitenopslag die gebruikt kan worden voor tijdelijke of permanente opslag. Deze buitenopslag in Alblasserdam is direct gelegen aan de A15 en naast het containertransferium. Het terrein is afgesloten en beveiligd. Dit terrein leent zich door hoge grondbelasting uitstekend voor bijvoorbeeld opslag van zware materialen uit de sectoren scheepsbouw, onshore, offshore, olie en gas en (wind)energie. Maar ook andere materialen, zoals containers, kunnen hier worden opgeslagen. Wij beschikken over eigen laad- en losfaciliteiten tot 200 ton hefvermogen.

MAAT-Heftrucks-29

IN- EN UITSLAG

MAAT Logistiek verzorgt zowel inslag als uitslag voor alle (stuk)goederen. Indien gewenst kunnen we de gehele transportcoördinatie verzorgen. MAAT Logistiek werkt met een geautomatiseerd voorraadbeheersysteem, waardoor alle goederen direct te traceren zijn.

MAAT-Heftrucks-15

Lashing en Securing

Lashing en Securing van diverse lading, van stukgoed tot containers en speciale projecten

MAAT Transport heeft een uitstekende reputatie op het gebied van normaal en exceptioneel vervoer. Wij hebben hierin al jaren ervaring en zijn ook gespecialiseerd in het vastzetten van ladingen in containers: van pallets en kisten tot de meest hoogwaardige materialen (denk hierbij aan jachtbouw) en zware, onverpakte items. Wij zorgen ervoor dat de lading zeewaardig vast staat in de container. Onze medewerkers zijn getraind om met zorg en gebruik van alle mogelijke materialen de ladingen vakkundig vast te zetten. Zo voorkomen wij schade tijdens alle vormen van transport.
Wanneer ladingen buiten de normale containerafmetingen vallen en daarmee te breed, te hoog of te lang zijn, maken wij gebruik van een flatrack container. Deze ladingen worden ook vakkundig en zeewaardig vastgezet door gebruik te maken van sjor-ogen, spanners of door rongen te plaatsen. De ladingen worden door middel van dekzeilen afgedekt, zodat de ladingen ook goed beschermd zijn tijdens transport.

COMPLETE LOGISTIEKE DIENSTVERLENING

Voor Still Benelux en Oceanco verzorgen wij de complete logistieke dienstverlening. Voor iedere klant kunnen wij een logistiek systeem ontwerpen en implementeren. Zo kunnen wij u ontzorgen van planning tot vervoer en ook zorg dragen voor de integratie van uw softwaresysteem.