Exceptioneel transport

ALLES IN HUIS VOOR EXCEPTIONEEL TRANSPORT

MAAT Transport heeft een uitstekende reputatie op het gebied van normaal en exceptioneel transport. Transport voeren wij uit met ons eigen wagenpark, dat een grote diversiteit kent aan wagens en volgmateriaal met autolaadkranen tot wel 85 tonmeter. Hierdoor is MAAT Transport bijzonder geschikt voor complete bedrijfs- en interne verhuizingen. Behalve het transport voeren wij ook de plaatsingswerkzaamheden uit van bijvoorbeeld kluizen, schakelkasten en pompunits. Ons wagenpark rijdt zowel nationaal als internationaal en wij plannen ons transport vanuit drie strategische locaties: Alblasserdam, Rotterdam-Botlek en Antwerpen (Havengebied).

MAAT Transport legt de lat voor zijn chauffeurs hoog en investeert in opleidingen. Onze chauffeurs beschikken allemaal over de volgende certificaten:

 • Heftruckcertificaat
 • ADR-certificaat (gevaarlijke stoffen)
 • Veiligheidscertificaat (VCA)
 • Hijskraancertificaat
 • Hoogwerkercertificaat

 

EXCEPTIONEEL TRANSPORT DOOR MAAT

Wijken uw goederen die u wilt laten vervoeren af qua afmeting of massa? Dan bent u bij MAAT Transport aan het juiste adres voor exceptioneel transport. Wij verzorgen de transport van A tot Z. Dankzij onze uitgebreide wagenpark, transportmateriaal en de beste chauffeurs is MAAT is staat uw exceptioneel transport traject in goede banen te begeleiden. Benieuwd naar de mogelijkheden en meer informatie over exceptioneel transport uitgevoerd door MAAT? Lees dan zeker even verder:

HET BESTE MATERIAAL VOOR ZWAAR EN BIJZONDER TRANSPORT

Exceptioneel transport

MAAT Transport beschikt over 90 trekkende eenheden en 150 getrokken eenheden. Denk hierbij aan expressewagens, trekkers, open en gesloten bakwagens, open en gesloten trailers, semi-

diepladers, eurodiepladers en schuiftrailers. Het merendeel is uitgerust met een hydraulische kraan en/of laadklep.  Alle voertuigen zijn uitgerust met Tracking & Tracing en een boordcomputer. Daarmee is ons wagenpark uitermate geschikt voor regulier transport, maar ook voor zwaar transport, exceptioneel transport en bijzonder transport kunt u bij MAAT terecht.

DE BESTE CHAUFFEURS EXCEPTIONEEL TRANSPORT

Exceptioneel transport

Een uitstekende reputatie op het gebied van (exceptioneel) transport begint met goede chauffeurs. MAAT Transport werkt alleen met de beste Nederlandse chauffeurs en investeert veel in opleidingen. Onze chauffeurs beschikken over diverse certificaten zoals heftruck, ADR (gevaarlijke stoffen), veiligheid (VCA), autolaadkraan, hoogwerker en industriële verhuizingen. Dankzij deze chauffeurs kunnen we iedere aanvraag voor ieder soort transport aan. Of het nu gaat om het vervoer van een zeecontainer of juist om bijzonder transport van objecten met afwijkende afmetingen: uw exceptioneel transport is bij ons in goede handen.

EXCEPTIONEEL TRANSPORT BOTLEK IN BEELD

Impressie van exceptioneel transport naar de Botlek:

SPECIALIST IN INDUSTRIËLE VERHUIZINGEN EN ZWAAR TRANSPORT

Exceptioneel transport

MAAT Transport is gespecialiseerd in interne machineverhuizingen en industriële verhuizingen. Bij ons bent u verzekerd van een uitstekende voorbereiding en een strak tijdschema. We beschikken over een team van gespecialiseerde chauffeurs dat het transport van de goederen in goede banen kan leiden. Zij werken met speciale transport voertuigen die voorzien zijn van extra hulpgereedschappen zoals hydraulische vijzels, hand- en elektrische takels, rollerbanen, rol- en hefsets, stapelaars/safeliften (voor kleine ruimtes), een speciale kraan voor trappenhuizen en plaatsingswagens met hydraulische laad- en loskranen tot 80 tonmeter. Dankzij deze combinatie van professionele chauffeurs en modern materieel zijn we in staat om internationaal exceptioneel transport aan te bieden.

EXCEPTIONEEL TRANSPORT BIJ VERHUIZING IN BEELD

Uitvoering van een verhuizing en het bijbehorende exceptioneel transport in beeld:

EXPEDITIE

MAAT kan ook het complete transport verzorgen voor al uw  verschepingen en luchtvrachtzendingen van en naar alle bestemmingen wereldwijd. Hierbij nemen wij de complete logistiek voor onze rekening, vanaf de aflader tot en met het afleveren van de zending bij de ontvanger. Dit houdt in het lokale transport, het boeken van de zending(en) bij de rederij, de documentatie en de douaneafhandeling. Dit kan zowel voor gecontaineriseerde verschepingen als conventioneel transport.

Specialist in groupage & distributie

MAAT Transport beschikt over een distributiecentrum dat volledig is afgestemd op het efficiënt lossen, sorteren, plannen, laden en distribueren van grote aantallen zendingen naar verschillende opdrachtgevers.

Groupage is het verzamelen van pallets en pakketten met diverse bestemmingen voor verschillende opdrachtgevers. Deze pallets en pakketten worden in een continue stroom in ons distributiecentrum in Alblasserdam gelost en gesorteerd. Onze transport planners maken per dag voor de distributie van deze pallets en pakketten een distributieplanning. Wanneer de geplande ritten compleet zijn, laden onze logistiek medewerkers de pallets en pakketten en verzorgen onze chauffeurs vervolgens het transport naar de afleverlocatie. Door de jaren heen hebben we de processen van het verzamelen, sorteren, combineren en distribueren van zendingen geperfectioneerd. Hierdoor kunnen we ook uw transport efficiënt, flexibel en zeer concurrerend uitvoeren. Rechtstreekse verzending, zonder overslag tijdens het transport, is ook mogelijk.

MAAT Transport werkt nationaal en internationaal. We rijden al ruim 80 jaar door de gehele Benelux en Duitsland. Hierdoor weten we precies waar de knelpunten liggen én wat de snelle routes zijn. Met deze kennis houden we ons (exceptioneel) transport efficiënt en zeer goed planbaar.

Onze groupage en distributie activiteiten voeren wij met onze eigen chauffeurs en materieel uit in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Zendingen die buiten de genoemde landen vallen, kunnen we ook voor u verzamelen, plannen en overslaan. Het transport zal in dat geval in samenwerking met een betrouwbaar en zorgvuldig geselecteerd collega-transportbedrijf worden uitgevoerd. Door onze zorgvuldige selectie van onze partner in distributie bent u steeds verzekerd van de betrouwbaarheid die MAAT Transport biedt bij elk transport.

Cross-docking, warehousing en opslag 

MAAT Transport biedt ook cross-docking, warehousing en opslag aan. Cross-docking is vergelijkbaar met groupage, met dit verschil dat we zendingen niet opslaan, maar direct sorteren en inladen voor levering.

Dagelijks voeren wij op onze locatie in Alblasserdam grote aantallen cross-dockingactiviteiten uit. Dit is een methode waarbij wij de pallets en pakketten lossen in ons distributiecentrum. De goederen worden niet opgeslagen, maar direct gesorteerd en weer geladen voor transport naar de klant van onze opdrachtgever.

Voor het kort of lang opslaan van goederen beschikken wij in Alblasserdam over overdekte opslagcapaciteit. Deze opslaglocatie beschikt onder andere over bovenloopkranen. Daarnaast beschikken we over opslagcapaciteit op een buitenterrein.

Modulair luchtkussen transportsysteem

Het modulair luchtkussen transport systeem is ontworpen om zware lasten en objecten van verschillende soorten en formaten intern te verplaatsen. Voor het luchtkussen transport systeem bestaat geen gelijkwaardig alternatief; deze technologie bespaart namelijk veel tijd en kosten. De investering is relatief laag, het proces veilig en het resultaat effectief. Dankzij het modulaire ontwerp, waardoor het systeem direct inzetbaar is voor diverse (exceptionele) logistieke doeleinden, is dit luchtkussen transport systeem zeer geschikt voor het zware werk tot aan 18 ton!

Hoe het werkt


Voor de maximale stabiliteit worden 4  luchtkussenmodules onder de last geschoven, zodat  het gewicht van de lading relatief gelijkmatig over de luchtkussenmodules verdeeld wordt. De luchtkussenmodules worden aangesloten op de besturingseenheid, die aangesloten is op het persluchtsysteem. Met behulp van de luchtdrukregelaars wordt de luchtdruk geleidelijk verhoogd, totdat de modules de last van de grond heffen. Op deze manier wordt er een dunne film van lucht gevormd onder de modules. Het object “zweeft” nu op deze film van lucht, vrijwel wrijvingsloos, en is eenvoudig te verplaatsen en precies te positioneren in iedere horizontale richting.
Er zijn meerdere personen nodig om met optimale veiligheid met dit systeem te werken en om het verschuiven van het object te begeleiden.

Voordelen

 • Zware voorwerpen tussen hallen verplaatsen waar kranen niet kunnen komen
 • Geen vaste installatie in het gebouw nodig
 • Het systeem is niet veel groter dan het object wat verplaatst dient te worden
 • Geen puntbelasting
 • Geen vloerslijtage vanwege de lage wrijving
 • Verplaatsing van het object kan op de millimeter nauwkeurig en in iedere horizontale richting worden uitgevoerd

Aanvraag exceptioneel transport

Heeft u uitzonderlijk transport dat professioneel en betrouwbaar uitgevoerd moet worden? Doe dan een aanvraag voor regulier transport of exceptioneel transport bij MAAT. We hebben veel ervaring met exceptioneel transport in Nederland en buiten Nederland. We helpen graag verder om het transport in goede banen te leiden. Of het nu gaat om een levering naar een klant of een complete bedrijfsverhuizing: wij staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op om uw aanvraag voor transport te bespreken.

Andere werkzaamheden

Naast specialist op het gebied van exceptioneel transport, biedt MAAT veel andere werkzaamheden. Zoals eerder genoemd kunt u bij ons terecht voor containerverhuur, maar ook wanneer u een heftruck wil kopen of huren bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast zijn wij voorzien van een truckwash waar wij uw truck weer helemaal schoon maken en voor onderhoud kunt u eveneens bij MAAT terecht. Als u vragen heeft over onze werkzaamheden, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.