Zaterdag 26 mei 2018 organiseerde de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh voor de zestiende maal de truckerstocht door de regio. Een evenement dat als doel heeft negentig (verstandelijk) gehandicapten een geweldig dagje uit te bezorgen. Zo’n 75 historische en nieuwe vrachtwagens gingen in konvooi claxonnerend een route door de Alblasserwaard rijden. De start en finish zijn traditie getrouw op het terrein van MAAT aan de Edisonweg in Alblasserdam.

De extra opbrengsten en giften waren dit jaar bestemd voor de aanschaf van een tovertafel op de Gemiva-locatie Johannes Vermeerstraat in Papendrecht. “Nadat we hier op bezoek zijn geweest en de enthousiaste mensen met een beperking hebben zien opleven bij een gehuurd exemplaar vinden wij dit een goed doel en past ook nog eens prima bij onze truckerstocht,” zo laten de Lions weten. De CO2-uitstoot van de dag wordt gecompenseerd met het plaatsen van een aantal bomen.

Dit jaar gaf burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard het startsein met een luchthoorn. Burgemeester Van der Borg wenste de deelnemers veel plezier: “We hopen op deze zonovergoten dag op een goede rit met elkaar door ons prachtige Alblasserwaardse landschap. Ik wens iedereen een fantastische truckersrit. Toeter veel, dan zullen heel veel mensen terugzwaaien,” luidde zijn advies. Dit is ook zeker gebeurd! Niet op alle plekken waar de truckerstocht doorkomt i.v.m het broeden van vogels en rekening houdend met uitvaarten op zaterdag.

“ Wij zijn al jaren gastheer van dit prachtige event wat mijn vader 16 jaar geleden heeft geïnitieerd en dat doen wij met veel plezier. Organisatorisch brengt dit wel verschillende uitdagingen met zich mee. Ik ben er dan ook trots op dat een groot team van collega’s met partner zich hier ieder jaar weer vrijwillig voor inzetten. Het terrein moet helemaal leeg en opgebouwd worden voor de truckerstocht en dezelfde dag moet ook alles weer terug. Op de dag zelf zijn er ook diverse logistieke uitdagingen en dan heb ik het nog niet eens op de voorbereidingen naar de aanloop van het event. Maar alles voor een glimlach, want wat genieten de bijrijders ieder jaar weer enorm. Daar doen wij het voor!” aldus Arjan Maat, zelf met een enorme glimlach.