Rinse is een getalenteerde langebaanschaatser. Hij heeft als doel voor het komend seizoen om zich te plaatsen voor het NK Allround en NK afstanden bij de Junioren A en een top 10 klassering te behalen.  Uiteindelijk is het doel om de aansluiting te zoeken met de nationale en internationale top. Rinse kijkt ernaar uit om voor een vol Thialf zijn wedstrijden te rijden. En dat zit er op korte termijn aan te komen!

Rinse Franken heeft  in de voorgaande jaren op schaatsgebied al meer van zich laten horen.   Sinds 2020 is hij actief in het langebaanschaatsen en heeft 2,5 jaar in de Baanselectie van Breda gereden onder leiding van Annamarie Thomas en Timo Eussen. Vorig jaar heeft hij de derde plaats veroverd op de 3000m tijdens het NK Afstanden in Utrecht bij de junioren B.

Dit seizoen maakt hij deel uit van het KNSB Talenten Team Zuid (KTT) onder leiding van Milan Kocken en Bert van Buren. In Nederland zijn er 6 KTT’s waarin talentvolle schaatsers worden opgeleid voor de top van Nederland. MAAT staat voor de ontwikkeling van (jong) talent en zet zich hier zichtbaar voor in binnen de regio. Zo zijn we nauw betrokken bij verschillende sportverenigingen, individuele sporters en young professionals binnen het bedrijfsleven. Zo is met MAAT niet alleen uw wereld in beweging, maar dragen we ook letterlijk bij aan de beweging door middel van sport.

Afgelopen weekend waren de selectiewedstrijden voor het NK Allround voor Junioren A in Alkmaar.   De enorme harde wind had veel invloed op de wedstrijd.  Doordat de ijsbaan in Alkmaar een half-openbaan is,  kon de wind de rijders redelijk dwarszitten. Er werd gestreden voor het klassement over drie afstanden: 500, 1500 en 3000 meter.

Op de eerste afstand deed Rinse goede zaken en kwam hij met een 39,21 sec op een 5e plaats. De 1500 meter werd afgelegd in een tijd van 1.56.11. In het algemeen klassement stond hij na de eerste dag op een mooie 3e plaats.

Zondag werd in de namiddag de slotafstand verreden: de 3000 meter. Hier kon hij nog 1 plek in het algemeen klassement winnen en werd daardoor in het eindklassement 2e. Hiermee heeft Rinse een plaats op het Nederlands Kampioenschap Allround Junioren A afgedwongen.

Het NK wordt dit jaar verreden in Thialf Heerenveen op 13 en 14 januari 2024, wat het extra speciaal maakt. Wij wensen Rinse heel veel succes!