In een grote stap naar duurzamer transport kondigt MAAT Transport met trots de lancering aan van hun eerste elektrische vrachtwagen, een Volvo Trucks FHE 4X2T, uitgerust met een indrukwekkende 540kWh batterij. Deze innovatieve ontwikkeling markeert een belangrijk moment in de transitie van MAAT Transport naar een milieuvriendelijker logistiek model.

Pendeldienst
De nieuwe elektrische Volvo vrachtwagen is speciaal ontworpen voor efficiënt regionaal transport en wordt een sleutelcomponent in de logistieke operaties van MAAT. Een van de eerste toepassingen zal de regionale pendeldienst zijn, waar de vrachtwagen een cruciale rol zal spelen in de leveringsketen tussen Alblasserdam, Papendrecht en Zwijndrecht.

Mijlpaal
“De introductie van deze elektrische vrachtwagen is een mijlpaal voor ons bedrijf en een grote stap voorwaarts in onze inzet voor duurzaamheid,” zegt Arjan Maat, Algemeen Directeur van MAAT. “Met de Volvo FHE 4X2T zijn we in staat om onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen, terwijl we onze klanten nog steeds de hoogwaardige service bieden die ze van ons gewend zijn.” Deze verandering heeft ook positieve invloed op het beeld dat regionaal speelt bij omwonenden. Met deze nieuwe truck is er namelijk geen CO2-uitstoot en geluidsoverlast in omliggende woonwijken.

Deze ‘stille kracht’, wordt gevoed door een geavanceerde elektrische batterij, die een nieuwe norm stelt voor duurzaamheid in het transportsegment. Bovendien wordt de vrachtwagen voorzien van een volle batterij via een laadpaal in samenwerking met Shell Recharge, wat verzekert dat het voertuig altijd klaar is voor de volgende rit.

Vooruitstrevend
Met deze stap onderstreept MAAT zijn toewijding aan innovatie en duurzaamheid, terwijl het blijft streven naar het bieden van uitstekende logistieke oplossingen. Dit initiatief benadrukt niet alleen de voortdurende groei van het bedrijf in de richting van een groenere toekomst, maar versterkt ook zijn positie als een vooruitstrevende speler in de transportsector.

Voor meer informatie over MAAT en hun duurzaamheidsinitiatieven kunt u contact opnemen met Jeroen van Hemert, Salesmanager bij MAAT, j.v.hemert@maat4pl.nl.