MAAT staat voor de ontwikkeling van (jong) talent en zet zich hier zichtbaar voor in binnen de regio. Zo zijn we nauw betrokken bij verschillende sportverenigingen, individuele sporters en young professionals binnen het bedrijfsleven. Zo is met MAAT niet alleen uw wereld in beweging, maar dragen we ook letterlijk bij aan de beweging door middel van sport. 

3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon (42,195 km) hardlopen. Het is niet voor veel mensen weggelegd, maar wel voor topatleet Marijn Markusse. Hij maakt deel uit van de groep sporters die wordt ondersteund door MAAT.

Voor het eerst bij de profs

Triatleet Marijn Markusse gaat in 2023 voor het eerst meedoen met de profs. De Dordtenaar behaalde in 2022 een tweede plaats op het EK en het NK voor amateurs en verdiende hiermee zijn licentie. Zijn doel is dan ook om dit jaar te schitteren op het NK en het EK lange afstand in Almere, maar dan bij de profs. Het aantal professionele triatleten in Nederland is niet groot. Marijn is straks één van de 20 sporters met een proflicentie.

Duurzaamheid

In het dagelijks leven probeert Marijn zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu. Naast het gebruikelijke afval scheiden, redelijk minimalistisch leven en veel tweedehands spullen, probeert hij zo min mogelijk de auto te gebruiken. ‘Als trainer ben ik veel op pad in de omgeving Drechtsteden en daar leent de fiets zich uitstekend voor. Zo kan ik zelfs stiekem wat extra trainen’, zo stelt de Dordtenaar.

Bijdrage aan de maatschappij

Zijn carrière als triatleet combineert hij met een baan als personal trainer. ‘In principe probeer ik met mijn werk zoveel mogelijk bij te dragen aan de gezondheid van mensen’, vertelt Marijn. ‘Daarnaast werkt triatlon best goed als je het hebt over bizarre sporten. Voor volwassen maar zeker ook voor de jeugd, die zijn er nog meer van onder de indruk. Tijdens de trainingen krijg ik er regelmatig vragen. Ik probeer mensen dan te inspireren en het gewoon eens te proberen met de middelen die ze hebben. Het is weer eens een andere uitdaging en het kan prima met een laag instapniveau’, vervolgt hij.

Het leven na de sport

Marijn vertelde al over zijn baan als personal trainer, maar stiekem droomt hij nog wel over iets compleet anders. Een carrière wil hij het zelf niet noemen, maar de triatleet is in zijn vrije tijd een fervent bakker. De baksels verkoopt hij kleinschalig, maar zijn droom is om uiteindelijk een eigen koffietentje te openen.

Steun van MAAT

De wedstrijden vinden veelal in het buitenland plaats. Hier komt een hoop bij kijken. Denk aan het reizen en de overnachtingen. ‘De sport die ik beoefen bestaat uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Op topniveau is het beste materiaal een vereiste om mee te kunnen doen met de besten en daar hangt een prijskaartje aan’, vertelt Marijn. ‘Door de financiële ondersteuning vanuit MAAT is het voor mij überhaupt mogelijk om te mogen racen tegen de beste atleten ter wereld en daar ben ik MAAT heel erg dankbaar voor’, besluit hij.