MAAT staat voor de ontwikkeling van (jong) talent en zet zich hier zichtbaar voor in binnen de regio. Zo zijn we nauw betrokken bij verschillende sportverenigingen, individuele sporters en young professionals binnen het bedrijfsleven. Zo is met MAAT niet alleen uw wereld in beweging, maar dragen we ook letterlijk bij aan de beweging door middel van sport. 

Het is een mooi jaar voor Roy. Tijdens het NK bij de Rotterdam Marathon wist hij als tweede te eindigen achter Abdi Nageeye. Met een nieuw persoonlijk record van 2:13.19 wist hij het zilver te bemachtigen. ‘Het mooiste wat ik tot nu toe in mijn carrière heb mogen bereiken’, vertelt de loper uit Papendrecht. 

Het begin van zijn loopbaan

Roy begon met atletiek toen hij zes jaar oud was. Hij beoefende allerlei onderdelen, maar hardlopen was zijn grootste passie. Zijn droom was al op jonge leeftijd om marathonloper te worden. Vanaf dat moment besloot hij zich te specialiseren. Zeven nationale titels bij de junioren waren het resultaat, op diverse afstanden, variërend van 1500 m tot 5000 m. Ook in de duatlon werd hij Nederlands kampioen in 2008. Zijn voornaamste doel is om ’s werelds beste haas op de lange afstand te zijn. Maar na het proeven aan het succes tijdens het NK smaakt dit misschien wel naar meer. 

Duurzaamheid

Roy is bewust bezig met duurzaamheid. Zo belanden zijn sportschoenen eigenlijk nooit in de prullenbak en dit geldt ook voor mijn oudere kleding. Omdat de contacten met Afrika groot zijn door de trainingsstages en zijn coach die daar woont, gaan al zijn spullen daar naar toe. Zo krijgen de spullen die nog goed bruikbaar zijn een tweede leven. De marathonloper hecht dan ook weinig waarde aan nieuwe spullen. ‘Atleten leven vaak ‘back to basics’ en dat zie je ook terug in mijn dagelijks leven’, vertelt hij. Zo haalt hij niet de voldoening uit luxe, maar komt hij helemaal tot rust wanneer hij appels plukt in de boomgaard van zijn schoonouders. 

Bijdrage aan de maatschappij

Net als MAAT vindt Roy het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit doet hij door gastlessen te geven op scholen en sportverenigingen. Gezonde voeding speelt een belangrijke rol in zijn leven en vanzelfsprekend speelt bewegen een heel grote rol. Hij vertelt hier graag over. Ook begeleidt hij jonge lopers om hen nog beter te maken, zodat zij een mooie toekomst tegemoet gaan als topsporter.

Het leven na de sport

Of hij zich hier na zijn carrière ook mee bezighoudt weet Roy nog niet. ‘Het belangrijkste vind ik om plezier en voldoening uit mijn werk te halen’, zegt hij. ‘Voor nu focus ik mij volledig op de marathon. ‘Wat na mijn sportcarrière komt, zie ik vooralsnog als grote verrassing’, vervolgt hij. MAAT steunt Roy bij het behalen van zijn sportieve doelstelling en daar is de topsporter erg blij mee. ‘Zonder de steun van MAAT kan ik mijn sport niet beoefenen zoals ik dat nu doe, laat staan op dit niveau blijven presteren. ‘Met deze ondersteuning kom ik dichter bij mijn doelstellingen en ben ik ervan overtuigd dat ik deze doelstellingen zal bereiken’, besluit Roy.

Over 2 weken, op zondag 15 oktober, staat de nummer 2 van Nederland aan de start van de marathon van Amsterdam. Wij gaan Roy op de voet volgen en wensen hem heel veel succes!