Duurzaamheid en MVO basis voor nieuw contract

Technologisch dienstverlener ENGIE Services in Rotterdam en logistiek dienstverlener MAAT hebben een nieuw samenwerkingscontract getekend. Een contract voor het leveren van transport met maatschappelijke verantwoordelijkheid als basis.

MAAT rijdt inmiddels ruim 20 jaar voor ENGIE. Op de vraag van ENGIE om een nieuw contract op te stellen waarin duurzaamheid het uitgangspunt vormt, stond MAAT volledig open. Het nieuwe contract bevat een MVO-clausule met concrete afspraken en doelen over veiligheid, routeoptimalisatie, wagenpark, rijgedrag, ketenaansprakelijkheid en integriteit. Per van Sintmaartensdijk, Manager Sourcing van ENGIE: “MAAT is een professionele partner die aansluit bij het duurzaam gedachtegoed waaruit ENGIE denkt en handelt. Deze nieuwe overeenkomst is voor zowel ENGIE als MAAT een belangrijke stap om verdere verduurzaming te realiseren”.

MAAT MVO

Partnership

Het nieuwe contract betekent een continuering, maar vooral ook een verdieping van de samenwerking. “Een echt partnership”, aldus Transportmanager Jeroen van Hemert van MAAT. “Door de lange geschiedenis en intensieve samenwerking zijn wij met ENGIE meegegroeid. Daardoor voelen wij haarfijn aan waar de behoefte ligt en kunnen wij vanuit onze expertise meedenken over verbetertrajecten.” Beide partijen hebben gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe vorm van samenwerking via systeemintegratie. Deze koppeling zorgt onder andere voor minder administratie en een lager aantal lege kilometers, bijvoorbeeld door het combineren van transporten.

Transport

MAAT is huisleverancier van ENGIE voor de regio Groot Rotterdam voor nationale en internationale transporten. MAAT verzorgt voor ENGIE diverse logistieke diensten, waaronder exceptioneel transport, kraantransport, shutdown- en nieuwbouwprojecten en express vervoer. Dit alles met een modern wagenpark dat voldoet aan de laatste milieu- en veiligheidsnormen.

 

MAAT ENGIE TransportOver MAAT

Allround logistiek dienstverlener MAAT werkt vanuit acht locaties. Een familiebedrijf met een historie sinds 1934. Het brengt de transport- en logistieke wereld in beweging met exceptioneel transport, contractvervoer, alle mogelijke dienstverlening rondom interne transportmiddelen en bedrijfsauto’s, warehousing en truckparking, naast het gezamenlijk met partners ontwikkelen, realiseren en implementeren van 3- en 4PL-modellen. Maar ook een bedrijf dat bewust kiest voor het werken aan een betere wereld. ‘MAAT en de Maatschappij’ is het MVO-programma dat is gefundeerd op drie pijlers: Bewust omgaan met het milieu, Betrouwbaar in wat het belooft met veiligheid voorop en Betrokken bij medewerkers, klanten en (lokale) samenleving.

FOTO: Ondertekening contract (links: Arjan Maat, rechts: Ruud Schenk)