Vrijdag 25 november opende Havenbedrijf Rotterdam een nieuwe truckparking voor 102 vrachtwagens aan de Antonie Bodaanweg 99 in Rotterdam-Waalhaven. Daarmee komt het aantal beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens in het havengebied op een kleine 400.

Truckparking Waalhaven Bodaanweg

Succes

De nieuwe beveiligde Truckparking ligt naast de reeds bestaande Truckparking Waalhaven, dat een bezettingsgraad heeft van bijna 100 procent. “In de vier jaar van zijn bestaan blijkt Truckparking Rotterdam een groot succes. De vier parkings – twee in de Waalhaven en twee in de Botlek – voorzien duidelijk in een behoefte. Ze dragen bij aan de aantrekkingskracht van het Rotterdamse havengebied. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor de vrachtwagen en chauffeur. Ze passen in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven”, aldus Ronald Paul, operationeel directeur (COO) van het Havenbedrijf.

Truckparking Waalhaven Bodaanweg

TRE

“Met de nieuwe parking neemt onze capaciteit met zo’n 30% toe. De aanleg ervan bewijst dat de manier waarop alle betrokkenen omgaan met het parkeren van vrachtwagens succesvol is. En een voorbeeld voor de rest van het land”, vult Ton Barten, directeur Truckparkings Rotterdam Exploitatie BV, aan. Hij wijst ook op de faciliteiten: Wifi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte, sanitaire en douchevoorzieningen en zelfs de mogelijkheid tot het draaien van een wasje: “Dankzij de truckparkings kan men ook comfortabel de spits mijden. Chauffeurs kunnen er veilig gedurende langere tijd verblijven. Ze kunnen uitgerust en dus veilig de weg op en lopen geen risico op boetes voor het overtreden van rij- en rusttijden.”

TRETRETRE
TRE

MAAT

Vrijdag hebben wij er een feestelijke moment van gemaakt als partner van TRE. De bezoekers van de Truckparking zijn verwelkomt met erwtensoep, roggenbrood en spek.

Truckparking Waalhaven OpeningTruckparking Waalhaven OpeningTruckparking Waalhaven OpeningTruckparking Waalhaven OpeningTruckparking Waalhaven OpeningTruckparking Bodaanweg Opening

Maasplaza

Maasvlakte Plaza TRE

 

In mei 2017 opent het Havenbedrijf in het westen Maasvlakte Plaza, een internationaal transportpark met een grootschalige, beveiligde truckparking voor 359 trucks.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/wyaHE7VuuVA”]

Feitje; Antonie Bodaan (3-8-1918 tot 10-5-1940) Was reserve 1e luitenant-vlieger. Ontving postuum de militaire Willemsorde vanwege zijn moedige optreden tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog.