ALBLASSERDAM – Maat Transport uit Alblasserdam neemt Kroon Transport over. Kroon is opgericht in 1945 en is gespecialiseerd in groupagevervoer binnen de Benelux, Duitsland en centraal Europa. Maat neemt alle medewerkers van Kroon over en zet de activiteiten van het bedrijf voort. De overname omvat onder meer 26 trekkende eenheden, 29 getrokken eenheden en 6 meeneemheftrucks. Maat wenst haar positie in de expeditie via deze overname verder te versterken. Kroon wordt onder de vlag van Maat zelfstandig voortgezet.

“De heer Ad Kroon (66 jaar) levert de komende periode een waardevolle bijdrage aan de integratie van de activiteiten van Kroon en Maat en gaat aansluitend dit jaar met pensioen”, aldus Arjan Maat, algemeen directeur. Ad Kroon, algemeen directeur, vult aan: “Kroon kan haar continuïteit verder waarborgen door gebruik te maken van de schaalgrootte en diversiteit van Maat. Hiernaast sluiten de activiteiten en klantenkring van Kroon naadloos aan bij die van Maat”.

Maat verwerft door deze overname een derde transportbedrijf in Alblasserdam. Na de overname beschikt Maat over ruim 90 trekkende eenheden, een 150-tal getrokken eenheden, 275 heftrucks en 160 medewerkers. Maat is een allround transport- en logistiek dienstverlener met  zes vestigingen. Sinds 1934 brengt Maat uw wereld in beweging via exceptioneel transport, contractvervoer, dienstverlening rondom interne transportmiddelen en bedrijfswagens, warehousing, een truckparking concept en logistieke ontzorging. Maat is ISO 9001- en VCA-gecertificeerd, evenals lid van TLN, BOVAG, BMWT en Vebit.