Het wagenpark van MAAT Transport is veelzijdig te noemen. Vrijwel alle ruim 90 voertuigen  zijn verschillend van configuratie zodat wij in elke vraag kunnen voldoen. Van normaal transport tot zeer zwaar transport. Al het in te zetten materieel voldoet aan alle wettelijke eisen. Het wagenpark van Maat Transport is relatief jong en voldoet aan de meest recente en/of toekomstige geldende milieueisen. Zo hebben wij uiteraard ook geïnvesteerd in Euro 6 motoren. Al onze voertuigen zijn bovendien uitgerust met een Track & Trace (met real time informatie) systeem. Onlangs heeft MAAT Transport zijn wagenpark aangevuld met twee nieuwe wagens. Een daarvan is de motorwagen met huifopbouw en laadklep.

Deze vrachtwagen is bijna hetzelfde als onze andere kapwagen. Alleen de klep is zwaarder, deze kan nu 3,5 ton laden via de klep in plaats van 2,5 ton. De laad en los mogelijkheden zijn via de klep, via de zijkanten van voor naar achter en van achter naar voren, via het dak voor achter en andersom.  Op deze manier is het mogelijk om lange producten te laden. Deze wagen is rondom lucht geveerd waardoor er minder trillingen zijn. Belangrijk voor  kritische ladingen ergonomisch beter voor de chauffeur, in dit geval Bert.

In mei 2007 reed Bert de eerste kilometers met zijn eerste kapwagen tijdens de Truckertocht. Hij heeft deze wagen toen gedoopt. ‘Dit doen ze ook bij een schip voor een veilige vaart dus waarom niet bij een vrachtwagen voor veilige kilometers.’ vertelt Bert al glimmend met een flesje champagne in zijn handen. Bij zijn tweede gloednieuwe kapwagen heeft hij dit ook gedaan en zo is de traditie geboren voor zijn derde nieuwe kapwagen.

Bert is apentrots dat hij weer een nieuwe wagen heeft gekregen. Arjan Maat besluit wanneer er een uitbreiding komt en wie er dan met deze wagen gaat rijden. ‘Dat ik weer in een nieuw model mag rijden had ik niet aan zien komen. En dan mag ik ook nog meebeslissen hoe deze eruit komt te zien en wat er op en aan komt. Ja, dan ben je wel echt trots.’ vervolgd Bert.

Bert is gestart met wagen nummer 38 in 2005 in een wagen van 17 jaar oud. In 2007 ging hij over naar wagen 236 en in 2018 is hij nu de trotse chauffeur van wagen 329. Wat voor wagen Bert ook rijd, hij is ook al jaren de vast chauffeur van Sinterklaas.