Zonne-energie is booming in Nederland.

Onlangs heeft logistiekdienstverlener MAAT uit Alblasserdam haar daken aan de Edisonweg vol gelegd met zonnepanelen. In samenwerking met Solmade Energy uit Ridderkerk is ervoor gekozen om met ultra lichte zonnepanelen te werken. Vanwege het advies voor dit lichtgewicht zonnepaneel zijn er geen constructieve aanpassingen nodig aan het dak waar deze op geplaats zijn.

“De keuze om met zonnepanelen te gaan werken op onze hoofdvestiging maakt onderdeel uit van onze klimaatambities. Waarin wij hebben uitgesproken om koploper te zijn binnen de logistieke sector met het oog op verduurzaming”, zegt Algemeen directeur Arjan Maat. “MAAT heeft een aantal eigen panden met een grote potentie voor het opwekken van zonne-energie. Tevens is de huidige energiemarkt sky high dus dit brengt de nodige financiële voordelen met zich mee en daarnaast proberen wij onze CO² footprint verder te reduceren. Verduurzaming blijft bij ons hoog op de agenda staan.’’

zonnepanelen

Op de vestiging aan de Edisonweg zijn onlangs 322 dunne zonnepanelen geplaatst. Daarmee wekt MAAT momenteel 107.500 kWh per jaar op en zijn zij energie neutraal.

Arjan Maat voegt daar nog aan toe; “De komende jaren gaan we daar nog meer werk van gaan maken. Zo zullen de andere locaties ook voorzien worden van zonnepanelen en zal er ingezet worden op diverse laadinfra, zowel elektrisch als op waterstofbasis.”