Deze truck behoort tot de nieuwe generatie DAF Trucks. DAF en MAAT spelen hiermee in op de ontwikkelingen die zich wereldwijd afspelen. Met een focus op klimaatverandering, CO2-reductie, veiligheid van kwetsbare weggebruikers en chauffeurscomfort, integreert de DAF XG al deze elementen. Bovendien biedt de DAF XG het beste brandstofverbruik in de markt. De auto behoort hiermee tot de top voertuigen in de markt. Dit is terug te zien in de verkiezing tot ‘Truck of the Year 2022′.

Zuiniger in het verbruik

Wat meteen opvalt aan de nieuwe DAF XG is de volledig nieuwe cabine. Een stijlvolle uitstraling door de ronde en aerodynamische hoeken. Alles is afgedicht om de lucht zoveel mogelijk rondom de auto te brengen voor optimale efficiëntie. Zo is de wielkast echt een prachtig gestroomlijnd detail, waardoor de lucht in de wielkast heel snel en makkelijk de truck kan verlaten. Het resultaat: veel lagere luchtweerstand met een 19% verbeterde aerodynamica. Goed voor uw bedrijfsresultaat, een lager brandstofverbruik en een lagere CO2 uitstoot.

Nóg beter zicht

Het DAF Digital Camera systeem staat voor rijden zonder spiegels. De camera’s bieden echt uitkomst bij het rijden onder moeilijke omstandigheden. Liever de traditionele spiegels? Deze zijn ook helemaal nieuw ontwikkeld en gestroomlijnd met aandacht voor goed direct zicht.

De nieuwe trucks zijn eind mei 2023 in gebruik genomen.