Luchtkussen transportsystemen

Het modulair luchtkussen transportsystemen is  ontworpen om zware lasten en objecten van verschillende soorten en formaten intern te verplaatsen.  Voor het modulair luchtkussen transportsysteem bestaat geen gelijkwaardig alternatief, deze technologie bespaart namelijk veel tijd en kosten. De investering is  relatief laag, het proces veilig en het resultaat effectief. Dankzij het modulaire ontwerp, waardoor het systeem direct inzetbaar is voor diverse logistieke doeleinden, is dit luchtkussen transportsysteem zeer geschikt voor het zware werk tot aan 18 ton!

Modulair Luchtkussen

Hoe werkt het

Voor de maximale stabiliteit worden 4  luchtkussen modules onder de last, bijvoorbeeld een container, geschoven. Zo wordt het gewicht van de lading relatief gelijkmatig over de luchtkussen modules verdeeld. De luchtkussen modules worden aangesloten op de besturingseenheid, die aangesloten is op het persluchtsysteem. Met behulp van de luchtdrukregelaars wordt de luchtdruk geleidelijk verhoogd totdat de modules de last van de grond heffen. Op deze manier wordt er een dunne film van lucht gevormd onder de modules. Het object “zweeft” nu op deze film van lucht, vrijwel wrijvingsloos en is eenvoudig te verplaatsen en precies te positioneren in iedere horizontale richting.
Er zijn meerdere  personen nodig voor de optimale veiligheid om met dit systeem te werken en het verschuiven van het object te begeleiden.

Mogelijkheden

Zware voorwerpen tussen hallen  verplaatsen waar kranen niet kunnen komen
Geen vaste installatie in het gebouw nodig
Het systeem is niet veel groter dan het object wat verplaatst dient te worden
Geen puntbelasting
Geen vloerslijtage vanwege de lage wrijving
Verplaatsing van het object kan op de millimeter en in iedere horizontale richting

Kosten

Het inzetten van het luchtkussen transportsystemen is afhankelijk van het doel en de locatie. Onze accountmanager maakt een offerte op maat.