Dit seizoen verwelkomen we naast de loyale sponsors die de club al jaren steunen ook een aantal nieuwe bedrijven. MAAT is één van die nieuwe namen, de multidisciplinair transport- en logistiek dienstverlener is sinds dit seizoen sponsor op de Krommedijk.

FC Dordrecht logo

“Wij vinden het belangrijk om iets terug te doen voor de regio waar ook veel van onze medewerkers wonen, als bedrijf ben je tenslotte ook onderdeel van de samenleving. Wat FC Dordrecht voor ons extra bijzonder maakt is dat het de club is waar de zoon van mijn collega Pierre Busé, directeur Heftrucks en Logistiek van MAAT, voetbalt. Hiernaast hebben wij ooit een transportbedrijf uit Dordt, De Klerk,  overgenomen.” Aan het woord is Alex Janssen, financieel directeur van MAAT en in zijn vrije tijd onder andere actief als adviseur van het bestuur bij VV Alblasserdam. De voetbalvereniging is na een mindere periode weer in volle bloei, mede dankzij een aantal mensen dat er de schouders onder heeft gezet. Eén van die mensen is Arjan Maat, algemeen directeur van het transport- en logistiek bedrijf MAAT en in zijn vrije tijd ook actief als voorzitter bij Alblasserdam. “Via Arjan ben ik betrokken geraakt bij het reilen en zeilen van de amateurclub uit Alblasserdam.

Presentatiegids FC Dordrecht

 

Ik ben zelf geen voetballer maar heb wel iets met cijfers, daarom heb ik de rol van adviseur op me genomen. Als we allemaal doen waar we goed in zijn dan kunnen we elkaar echt helpen.” Dat geldt ook voor MAAT, het bedrijf is in 1934 ontstaan door zich te onderscheiden via iets wat niemand anders had, namelijk een vrachtwagen. “Arie Maat was molenaar en had voor het vervoer van zakken meel een vrachtwagen gekocht. Al gauw wilden andere ondernemers in de buurt daar ook gebruik van maken, het ging allemaal een stuk efficiënter met de vrachtwagen. De vrachtwagen werd al snel de belangrijkste bron van inkomsten. Nadat Arie op jonge leeftijd kwam te overlijden werd het bedrijf vanuit de molen gerund door zijn vrouw en 18-jarige zoon Adri. Het wagenpark werd uitgebreid en er kwamen vorkheftrucks om het laden en lossen te vergemakkelijken. Stapje voor stapje groeide het bedrijf tot wat het nu is: een miltidisciplinair transport- en logistiek dienstverlener met 180 medewerkers en 7 locaties.”

Naast transport (exceptioneel en stukgoed), verzorgt MAAT onder andere heftrucks (intralogistieke oplossingen), logistiek (warehousing en logistieke concepten), techniek (onderhoud zware bedrijfswagens) en truckparking (zwaar beveiligd), eigenlijk alle mogelijke logistieke dienstverlening rondom transport. De naam van de website Maat4pl.nl verwijst naar de verschillende disciplines die het bedrijf beheerst. “De term 4PL staat voor Fourth Party Logistics Service Provider en houdt in dat we op alle manieren de transport- en logistieke processen van onze klanten ontzorgen via ketenregie met een hoog ICT-gehalte. Denk hierbij aan het overnemen van de transportplanning, beheersing van interne- en externe logistieke processen en de communicatie tussen het ICT-systeem van opdrachtgever en het ICT-systeem van MAAT. Voor onze klanten is het prettig dat er één aanspreekpunt is voor al deze onderdelen.”

 

MAAT OCEANCO

“We hebben veel eigen middelen (onroerend goed en rollend materieel) en diensten die we onze klanten kunnen bieden. Onze klanten hebben uiteenlopende kernactiviteiten, die zijn doorgaans niet gericht op vervoer, distributie of opslag van goederen. Doordat we onze klanten op vele fronten kunnenontzorgen wordt veelal flink op kosten bespaard.” Sinds de oprichting is het bedrijf behoorlijk gegroeid tot een multidisciplinair transport- en logistiek dienstverlener. Dat wil niet zeggen dat men tevreden achterover kan leunen. “We zijn van de lange termijn planning, dat is de kracht van ons bedrijf. We zijn op alle fronten bezig om ons continu te verbeteren, te innoveren en uit te breiden. Het lidmaatschap van de FC Dordrecht Businessclub kan ons daarbij helpen. Niet alleen doen we nieuwe contacten op bij netwerkbijeenkomsten, het is ook leuk om samen met relaties naar een voetbalwedstrijd te gaan.”