Heftruckleverancier en transportbedrijf Maat uit Alblasserdam en EQIN hebben begin dit jaar een dubbele transportdeal gesloten. EQIN bestaat uit 2rent (verhuur van professioneel materieel), Interlas (verkoop van professioneel materieel) en WTT-lasopleidingen (verzorgt lasopleidingen en certificering).

Het eerste contract betreft de levering van 64 STILL trucks aan 2rent ten behoeve van hun Centers of Excellence en industrie-depots. De tweede deal gaat over de verzorging van het transport en de distributie van 2rent materieel in West-Nederland en naar België. Maat is hiervoor per 1 januari jl. gestart met een eigen vestiging in de haven van Antwerpen. 

 Met een groot aantal parafen, handtekeningen en een stevige handdruk bekrachtigen algemeen directeur Arjan Maat en Eelco van der Leij, algemeen directeur van EQIN, de zojuist gesloten overeenkomsten. Maat levert 64 STILL hef- en magazijntrucks die verhuurbedrijf 2rent zal gaan inzetten voor eigen gebruik in haar Centers of Excellence en industrie-depots. in Nederland, België en Duitsland. Het contract betreft een full service leaseovereenkomst voor 60 maanden. De STILL vloot bestaat uit 39 heftrucks variërend van 1.6 tot 5 ton hefvermogen. Daarnaast worden er 25 elektrische pallettrucks en  stapelaars geleverd.

SONY DSC

Veiligheid voorop

“Met deze keuze stappen we intern helemaal over op elektrisch transport”, vertelt Eelco van der Leij van EQIN. “Dat is veiliger en schoner omdat de trucks nauwkeuriger op hun inzet zijn af te stemmen.” De elektrische trucks van STILL zijn onder andere voorzien van de  Blue-Q energiebesparingsknop combineren zuinigheid zonder verlies van  productiviteit

De inzetveiligheid voor chauffeur en zijn werkomgeving stonden duidelijk voorop bij de keuze van EQIN. Alle heftrucks zijn daarom voorzien van twee vaste rijprogramma’s voor een maximale rijsnelheid van respectievelijk 6 en 10 km/uur. Tevens zijn de trucks uitgevoerd met de ‘Still Safety light’, die een heldere blauwe vlek projecteert bij het achteruit rijden. Zo worden medewerkers door het blauwe licht geattendeerd op de naderende heftruck. Uiteraard ontbreekt hierbij het signaal bij achteruitrijden niet en zijn de trucks rondom voorzien van rij- en werkverlichting. Bovendien is er een zwaailicht gemonteerd die is gekoppeld aan het contactslot van de truck.

SONY DSC

 Universeel handig

Om ongeoorloofd gebruik van de trucks te voorkomen zijn de heftrucks voorzien van een pincodeslot. Om het altijd dragen van de gordel te garanderen is de Easybelt aangebracht. Deze gordel heeft een opvallende rode kleur en kan bij het opstappen ‘niet over het hoofd’ worden gezien. Alleen als de gordel correct is gesloten, wordt het contact van de truck vrijgegeven.

SONY DSC

Alle STILL heftrucks zijn voorts uitgerust met een vorkversteller zodat de vorkbreedte hydraulisch vanuit de cabine op de juiste maat ingesteld kan worden voor optimale ondersteuning van de last. Daarnaast zijn alle trucks voorzien van een brandblusser, een driedelige 4.5 meter mast met vrije heffing en beglazing aan de voor-, boven- en achterzijde van de cabine. “Het vergroot de universele inzetbaarheid van het intern transport op al de locaties van EQIN”, licht Arjan Maat toe. “Het zorgt voor eenheid, duidelijkheid en extra veiligheid.”

SONY DSC

Een groot deel van de STILL trucks is inmiddels door Maat aan 2rent overgedragen.

Transport met zekerheid

De tweede overeenkomst die Maat en EQIN tekenden betreft het transportcontract voor West-Nederland en België. Hierin verzorgt Maat het transport van 2rent verhuurmaterieel naar haar klanten in West-Nederland en België.