In 2006 opende MAAT de eerste volledig bewaakte truckparking, Truckparking Nieuwland in Alblasserdam. Met de opening van de eerste volledig bewaakte Truckparking in Nederland speelde MAAT in op de behoefte van verladers, vervoerders en chauffeurs om lading, materieel en personeel beter te beschermen tegen de afgelopen jaren sterk toegenomen (georganiseerde) criminaliteit langs de Europese snelwegen. Met de opening van Truckparking Nieuwland in Alblasserdam werd de eerste van een reeks commerciële truckparkings in gebruik genomen.

Nu bijna tien jaar later succesvol operationeel en met de nodige onderzoeken, rapporten en besprekingen kunnen wij melden dat bij MAAT Truckparq 24/7 het naast het regulier bewaakt truckparkeren nu ook mogelijk is om trucks toe te laten die geladen zijn met gevaarlijke stoffen welke onder de wet van het ADR vallen ( uitgezonderd klasse 1,4,6 en 7). Dit is een mooie stap om nog meer aan de wens van de gebruiker te kunnen voldoen.

Er dient vooraf een plaats gereserveerd te worden waarbij de firma naam, het kenteken, UN- code en hoeveelheid ADR wordt aangemeld. Bij het arriveren van de truck moet de chauffeur de betreffende reservering bevestigingen. Het is  mogelijk om bij aankomst de UN-code en hoeveelheid ADR in te voeren, maar men dient er dan rekening mee te houden dat de truckparking ook vol kan zijn.

Het parkeerterrein is voorzien van goede verlichting en hermetisch afgesloten van de buitenwereld door hekken, voorzien van power-fence. Ook worden alle bewegingen op het terrein via digitale cameratechnieken gevolgd en opgeslagen.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar onze truckpark manager https://maat4pl.nl/truckparq/