Tijdens het congres ‘Logistiek010 in the spotlights’ heeft service manager Arie Maat uit handen van Pex Langenberg, wethouder gemeente Rotterdam (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur), het Ecostars certificaat met de vier sterren in ontvangst genomen.

‘Bewust omgaan met het milieu gaat voor MAAT verder dan voldoen aan wet- en regelgeving. Het gaat er ook om dat we blijven investeren in een wagenpark dat schoner wordt en dat we sturen op zuinig en veilig rijgedrag van onze chauffeurs. Wij zetten deze lijn door en komen zeker in de toekomst de vijfde ster ophalen bij de wethouder’ aldus een glimlachende Arie Maat.

EcoStarsMaat

 

Ecostars is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen. Het doel is de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het brandstofverbruik van vervoerders te helpen terugdringen.Hoe meer sterren, des te beter het bedrijf presteert op het gebied van duurzaam transport en duurzame distributie. Het maximale aantal sterren is vijf.

Logistiek 010 wordt georganiseerd door EVO, De Verkeersonderneming, TLN en Gemeente Rotterdam. Het was de tweede bijeenkomst in een reeks events over duurzaam transport. Tijdens het congres zijn er diverse thema’s besproken. Hoe houden we Rotterdam bereikbaar en schoon? Hoe blijft stedelijke distributie betaalbaar en houden we de lucht toch gezond? In september kwam de logistieke sector al bijeen in het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen.

EcoStarsWethouder