Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Sociaal Ondernemen. Duurzaamheid. Begrippen die samenkomen in het programma ‘MAAT en de Maatschappij’. We kiezen bewust voor de term ‘maatschappij’ omdat daarin voor ons als familiebedrijf alles samenkomt. De samenwerking met onze buren in Alblasserdam is dan ook bijna een vanzelfsprekendheid.

Weet jij wie je buren zijn? Wat ze doen? Wat hun ambities zijn? Hoe je kan samenwerken? Wij hechten er veel waarde aan om dat te weten. Sociaal ondernemen noemen ze dat, wij noemen het interesse en vinden het vaak ook gewoon gezellig! Dan volgt de business mogelijk later wel. Wij vinden het extra leuk wanneer we van onze buren een opdracht hebben gekregen en foto’s toegestuurd krijgen op de app of via Facebook wanneer wij de opdracht naar tevredenheid hebben uitgevoerd. Dat delen wij dan ook graag met jullie.

HOEKBOUW

Hoek Bouw uit Alblasserdam bestond vorig jaar 30 jaar. Een vooruitstrevend bouwbedrijf dat continue op zoek is naar verbeteringen dat het bouwproces ten goede komt, waardoor zij steeds sneller kunnen bouwen en daarbij gelijktijdig een kwalitatief hoogwaardig product afleveren! Hoek Bouw realiseert alle voorkomende bouwwerkzaamheden. Van onderhoud tot nieuwbouw. Ze leveren ook prachtige hekwerken af. Hieronder een voorbeeld. Meer weten? Bezoek eens de website Hoek Bouw

VAN DER WAL MOLENBOUW EN TIMMERWERKEN

Van der Wal Molenbouw en Timmerwerken is sinds de start op 1 januari 2007 een klein zelfstandig allround onderhoudsbedrijf. Zij hebben zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in het onderhoud van molens. Door jaren lange expertise in en om molens in de Alblasserwaard weten ze van wanten. Met een klein team van medewerkers onderhouden, restaureren en renoveren ze molens met name in Brabant, de Hoekse waard en de Alblasserwaard.

Ze beschikken in hun pand aan de Ohmweg in Alblasserdam over een moderne machinale werkplaats met daarbij een grote eigen houtvoorraad. Dit heeft voor de klant als voordeel dat ze zorgvuldig geselecteerd hout in eigen beheer drogen, en snel kunnen leveren.

Naast molens doen ze meer. Zo kan je bij ze terecht voor het bouwen van authentieke schuren, oude bijgebouwen en restauratie van uw monument. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in fijn en exclusief timmerwerk. Van keukens tot kasten, van scheepstimmerwerk tot antiek restauraties.

Neem eens een kijkje op de  website om meer indrukken op te doen over de werkzaamheden!

APHOUTCONSTRUCTIES

Hout is voor hun een ideaal bouwmateriaal. Goed bewerkbaar en verwerkbaar, duurzaam, onderhoudsarm, mooi om te zien. Als constructiemateriaal is het nauwelijks vervangbaar: ook de daken van moderne huizen worden nog altijd in hout geconstrueerd.

Daarnaast is hout –mits duurzaam geteeld- een bouwmateriaal met een minimale ecologische voetafdruk. Het kan bijna oneindig hergebruikt worden en, komt er toch een einde aan dat hergebruik, dan kan het altijd nog als brandstof dienen.

AP Houtconstructies bouwt op een klassieke manier traditionele houten gebouwen uit duurzaam eiken- of tropisch hardhout. Voorzien van klassieke dakbedekkingen van riet, pannen of leien. Ze zijn echter niet stil blijven staan: ook modernere materialen die voldoen aan alle eisen van duurzaamheid worden verwerkt.

Ze leveren hele mooie producten af. Hieronder een voorbeeld. Meer weten? Bezoek eens de website  van ApHoutconstructies.