Fokker Aerostructures is een erkende, eersteklas specialist in het ontwerp, de ontwikkeling en productie van lichtgewicht constructies, modules en landingsgestellen voor de luchtvaart- en defensie-industrie.

In opdracht van Fokker Aerostructure, gevestigd in Papendrecht, hebben wij in samenwerking met Hubtex een elektrische Hubtex MQ80 Elektrische Meerweg zijlader mogen leveren. Hubtex is dé marktleider op het gebied van zijladers en meerwegtrucks in Nederland.  Zijladers en speciaal intern-transport van 100kg tot 500 ton.

MAAT_Fokker Aerostructures

De overdracht van de machine naar Fokker Aerostructure heeft plaatsgevonden in de fabriek in Fulda Duitsland.

De Hubtex heeft een hefvermogen van 4.900 kg op een lastzwaartepunt van 1.400 mm en is onder andere uitgerust met een langgoed vorkenbord van 4.700 mm lang en 2.800 mm vorken om de diverse omvangrijke lasten binnen Fokker veilig te kunnen vervoeren. Om de veiligheid te vergroten voor chauffeur en omstanders is de machine tevens uitgerust met hefhoogte en reachslag begrenzing, camerasysteem met twee lenzen, Blue Spot Safety Lights en Sick omgevingsradar.

 

Wij bedanken Fokker Aerostructures voor het vertrouwen en Hubtex voor de prettige samenwerking.

HUBTEX meerweg zijladers type PHOENIX met elektrische aandrijving zijn leverbaar van 1,5 tot 50 ton hefvermogen. Deze machines zijn ontworpen en bedacht voor de behandeling en het transport van langgoedmateriaal, zoals hout, aluminium, staal, kunststof enz. Ook worden HUBTEX meerweg zijladers ingezet voor het transport van plaatmateriaal, werktuigen, kabeltrommels, walzen, buizen en extreem grote pallets. De machines kunnen worden voorzien van railgeleiding met gangherkenning sensoren, inductie geleiding, RF techniek met transponders en navigatie systemen, zie AGV’s. Elke machines uit de ca. 70 standaard modellen kan geheel naar de individuele klantenwens op de mm nauwkeurig worden aangepast. Het HUBTEX meerwegsysteem is uniek en werkt over alle wielen, zowel de aandrijfwielen als de lastwielen en is geheel naar wens van de gebruiker instelbaar.