Vanuit Stichting Anders kregen wij onderstaand bericht binnen.

Ik krijg een appje binnen. Hij stuurt een foto van de vloer waar hij 5 jaar lang op leefde: half beton, half gietvloer. Maar daarna een appje met een foto van hoe het nu is: een prachtige laminaatvloer. “Nu. Dankzij de sponsors. Het heeft even geduurd maar dan heb je ook iets moois! De vloer ligt er inderdaad in. Heel veel dank aan alle gulle gevers” zegt hij daarna. Wat super, daar word ik blij van!

Even kennismaken
Laten we hem Jan noemen. Jan is alleen, maar dan ook echt alleen. Met een zoon heeft hij briefcontact, verder heeft hij niemand. Hij heeft een neurologische beperking en is afhankelijk van een loopstoel. Als hij uit zijn bed stapt, loopt hij op beton, ook in de keuken. De gietvloer is nooit afgemaakt en hij weet niet waarom. Niemand weet eigenlijk dat hij zo leeft. Hulp houdt Jan ook af en hij vertrouwt mensen niet snel. In coronatijd komt hij in beeld bij de hulpverlening. Het lukt Marjan, zijn hulpverleenster, om een band op te bouwen en zijn vertrouwen te winnen. Ze probeert via verschillende kanalen een oplossing te vinden voor de vloer. Stichting SUN is bereid om een deel van de kosten te betalen, maar dat is niet genoeg om een geschikte vloer aan te schaffen. SUN geeft bij Marian aan dat zij samen met ANDERS misschien wél tot een oplossing kunnen komen. Dus neemt Marian contact met ons op en zo maak ik kennis met hem. Een intelligente man die ook wel kritische vragen stelt. Maar ook een man die veel tegenslagen heeft gehad en soms moeite heeft om zijn leven op de rails te houden.

Een stootje en vier wielen
Er is dus een speciale vloer nodig, een vloer die tegen een stootje en 4 wielen kan. Ik benader Woonsfeer Zoeteman om advies te vragen en hij biedt aan om de laminaat- én ondervloer tegen een speciale prijs te leveren. Ook de leverancier van de vloer doet een duit in het zakje en zo kan de vloer aangeschaft worden, mede doordat SUN ook een bijdrage levert. Hoe tof om op deze manier samen te werken!

Eindelijk
Tenslotte moet de vloer nog op de plek van bestemming komen. MAAT Transport zit om de hoek bij Zoeteman en zij zijn bereid de vloer te vervoeren. Een paar sterke mannen sjouwen alles in de lift en tot in de woonkamer van Jan. Daar blijven de vloerdelen een paar maanden liggen. De vrijwilliger die de vloer zou leggen wordt ziek en er is geen andere oplossing. Tot ik opeens dat appje binnen krijg: het is gelukt! Een vroegere collega heeft contact met Jan opgenomen en heeft aangeboden om de vloer te leggen. En nu is het zover, de vloer ligt erin. Eindelijk, na vijf jaar. En ik, ik ben blij voor Jan, maar ook super dankbaar voor alle mensen die een stukje hebben bijgedragen aan dit resultaat: hulpverlening, ondernemers, leveranciers en vrijwilligers. Samen lukt het!

Anders