De Nieuwe Botlekbrug is een belangrijke verbindingsschakel. Rijkswaterstaat werkt er hard aan om het aantal brugstoringen terug te brengen.

De Nieuwe Botlekbrug is een belangrijke verbindingsschakel voor het wegverkeer op de verbrede A15 tussen Maasvlakte en Vaanplein, en het scheepvaartverkeer over de oude Maas. Dat de brug goed functioneert is van groot belang. De brug is in juli 2015 geopend en is tot nu toe 98 procent beschikbaar geweest voor weg- en scheepvaartverkeer. Toch vindt Rijkswaterstaat het aantal storingen en de bijbehorende hinder voor de (vaar)weggebruikers te hoog. Vanaf de opening tot medio september 2016 zijn er 75 storingen (op meer dan 5.000 brugopeningen) opgetreden, met stremming voor wegverkeer en hoge scheepvaart tot gevolg Rijkswaterstaat en bouwcombinatie A-Lanes A15 doen er dan ook alles aan om het aantal storingen terug te dringen.

Rijkswaterstaat verving het afgelopen weekend een van de omloopwielen van de Nieuwe Botlekbrug. Wij mochten het exceptionele vervoer verzorgen. Eerder dit jaar was er een storing in een van de lagers van de acht omloopwielen op de middenpijler van de brug. Er is toen een omloopwiel uitgehaald om de exacte oorzaak van de storing te achterhalen. Dit onderzoek loopt nog. Ze houden de lagers van de omloopwielen goed in de gaten. Om een nieuwe storing te voorkomen is er besloten nog een extra omloopwiel te vervangen. 

Lees hier het volledige artikel van Rijkswaterstaat;  website Rijkswaterstaat