Tijdens onze jaarlijkse zomerbarbecue afgelopen zomer zijn 15 chauffeurs verrast met het ‘IRU Diploma of Honour’ 2018. Deze felbegeerde onderscheiding van de International Road Transport Union (IRU) in Genève, een diploma en een speldje, reikte Arjan zelf uit.

MAAT IRU Diploma of Honour

Tijdens onze eindejaarsbijeenkomst dit jaar verrasten wij nog eens vier van onze chauffeurs. Dit keer met het ‘IRU Diploma of Honour’ 2019.

De International Road Transport Union is de wereldorganisatie voor wegvervoer, die de belangen van bus-, touringcar-, taxi- en vrachtwagenbedrijven behartigt om economische groei en welvaart te verzekeren via de duurzame mobiliteit van mensen en goederen over de hele wereld. De prijs is een eerbetoon aan chauffeurs uit verschillende landen over de hele wereld vanwege hun uitstekende rij- en veiligheidsprestaties.

Bijzonder hoogtepunt

De IRU kent deze prijs alleen toe aan trouwe, veilige, loyale en professionele chauffeurs die zich bezighouden met nationaal of internationaal wegvervoer. Dit tot tevredenheid van huidige en vorige werkgevers, waarvan minimaal vijf jaar bij dezelfde werkgever. Bovendien moet de chauffeur de afgelopen 20 jaar professioneel en veilig minimaal 1 miljoen kilometer nationaal of internationaal hebben afgelegd zonder ernstig ongeval te hebben veroorzaakt. De chauffeur mag in de afgelopen vijf jaar geen verkeers-, douane- of administratieve voorschriften op grove wijze hebben overtreden.

In het jaar dat MAAT zijn 85e verjaardag viert, is het mogen uitreiken van deze 19 onderscheidingen een bijzonder hoogtepunt voor ons.