Het is de hoogste tijd om vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Daarom is het vandaag de Dag van de Vrachtwagenchauffeur! (Credit hoofdfoto gaat naar Cees van der Wal).

Verrassing

Vanmorgen om 04.30 uur stond er daarom bij logistiek dienstverlener MAAT op de verschillende locaties een ploeg van collega’s klaar met gedekte tafels en gevulde broodtrommels om de ruim 90 collega chauffeurs van een ontbijt en lunch voor onderweg te voorzien.

 

Deelnemers

Tal van bedrijven en organisaties ondersteunen dit initiatief al: BP, Action, Albert Heijn, Jumbo, TVM, Truckstop Fran op den Bult, Volvo, Lidl, Randstad, Mercedes, Plus, Scania, Etos en Gall & Gall en Renault. De teller van deelnemende bedrijven op de daarvoor bestemde website staat op ruim 200.

Het beroep van vrachtwagenchauffeur wordt vaak onderschat. Je moet fit zijn, hard werken, je maakt vaak lange dagen, hebt veel verantwoordelijkheid en bent een onmisbare schakel in onze intensieve goederenstroom. Deze dag is dé kans voor magazijnchefs, planners, logistiek medewerkers, garagebedrijven, wegrestaurants, pompstations, douaniers etc. om hun dank en waardering over te brengen aan vrachtwagenchauffeurs.