Transportplanner

Durf jij de spil in een organisatie te zijn en ben je in het bezit van een echt transporthart? Wil jij daarnaast graag een brede verantwoordelijkheid aangaan in een organisatie waar je het verschil kunt maken?

Dan maken wij graag gebruik van jouw talenten om MAAT naar een hoger niveau te brengen door met een gedrevenheid en dynamiek die MAAT kenmerkt, aan de slag te gaan.

Per direct zijn wij op zoek naar een

Transportplanner

(32-40 uur per week)

Met als standplaats de Botlek – Rotterdam

Wat ga je doen?

Voor onze opdrachtgever zitten we op locatie in de Botlek. Je krijgt de kans om samen met jouw collega Transportplanner het transport voor onze klant zo efficiënt mogelijk te organiseren. Je zoekt altijd naar een passende oplossing en regelt het transport, zowel nationaal en internationaal, voor. Doordat je op locatie zit kan je snel schakelen en kan je een optimale logistieke oplossing bieden.

Je bent verantwoordelijk voor het inplannen van het transport met de beschikbare wagens. Denk aan autolaadkranen, vervoer van gevaarlijke stoffen en ook het vervoer van speciale objecten (exceptioneel vervoer). Je instrueert en begeleidt de betrokken medewerkers en koppelt dat weer terug aan de opdrachtgever. Je geeft aan beide partijen heldere verwachtingen af en komt de gemaakte afspraken na. Je bent verantwoordelijk voor het hele proces. Van opdrachtaanname en het verzamelen van import- en exportdocumentatie. Je verzorgt de afhandeling van de facturatie en administratie.

De planning werkt in twee ploegen waarbij de starttijd varieert tussen 07:00 – 08:00 uur. Je gaat naar huis zodra het werk klaar is. Het streven is uiterlijk 17.00 uur. Daarnaast heeft de planning een telefoondienst die 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is. Ook jij draait daarin mee. Dit is ongeveer eenmaal per maand.

Als Transportplanner rapporteer je aan de Transport manager.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Maken van de routeplanning voor zowel nationale als internationale ritten;
 • Vaststellen van de planning in het TMS systeem;
 • Bewaken en nakomen van afgesproken tijdvensters met de klant;
 • Registreren en opstellen van diverse ritgegevens;
 • Continue optimaliseren en aanpassen van de planning afhankelijk van de veranderende omstandigheden

Wie ben jij?

 • Logistieke opleiding op MBO 3 of 4 niveau;
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie en branche;
 • Je bent in het bezit van een VCA* certificaat of je hebt de bereidheid om dit te behalen.
 • Transport is jouw middelste naam en je bent geografisch onderlegd om de ritten efficiënt te organiseren.
 • Kennis van Microsoft outlook, Excel, Word en TMS pakket.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands, Engels en Duits (pré);
 • Je hebt kennis en ervaring in het werken met diverse soorten transportmateriaal of exceptioneel transport of je hebt de bereidheid dit te behalen.
 • Je bent klantvriendelijk, communicatief vaardig en je bent flexibel om zo tot een optimale planning te komen.

Ons aanbod

Naast een gezellige werkomgeving met fijne collega’s, krijg je bij MAAT de kans om zelfstandig te werken in prettige en informele werkomgeving binnen een echt familiebedrijf. In de dynamische wereld van transport en logistiek bieden wij een baan aan met veel zelfstandigheid en afwisseling. MAAT hanteert de CAO beroepsgoederenvervoer.

Waarom kiezen voor MAAT? Omdat wij het verschil maken in ons secundaire arbeidsvoorwaardenpakket. Via Maat bieden wij de mogelijkheid tot het deelnemen aan een bedrijfsfietsenplan, bedrijfsfitness en fysiotherapie. Ook het volgen van aanvullende opleidingen en cursussen behoort tot de mogelijkheden zodat persoonlijke groei gewaarborgd blijft. Daarnaast denken wij aan de innerlijke mens en kiezen wij voor gezondheid door op alle locaties bedrijfsfruit ter beschikking te stellen en sluiten we iedere vrijdag, voor wie dat wil, de week met elkaar af tijdens een gezellige borrel.

Spreekt deze vacature je aan laten we dan in gesprek gaan! De koffie staat voor je klaar het enige wat je moet doen is een druk te geven op onderstaande knop.

Nu solliciteren

Heb je nog aanvullende vragen op de vacature? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer
078 69 12 800

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Maat

Het MAAT-gevoel. Dat is wat al onze mensen gemeen hebben.

Wat dat is? De wetenschap dat je in een informeel en familiair bedrijf werkt waar onderlinge samenwerking belangrijk is. Waar mensen betrokken zijn en met plezier naar hun werk gaan.

Alle vacatures