Applicatiebeheerder ICT

Ben jij een enthousiaste ICT ’er? En ben jij opzoek naar een uitdagende functie in de logistieke branche? Ben je zelfstandig genoeg om projecten op te pakken?
Dan ben jij de functioneel applicatiebeheerder die we zoeken!

Per direct zijn wij op zoek naar een

Applicatiebeheerder ICT
(32-40 uur per week)

Wat ga je doen?

Als applicatiebeheerder ben je verantwoordelijk voor het draaiende houden, alsmede het uitbreiden van de toepassingsmogelijkheden van onze informatiesystemen. Wij zoeken iemand met een afgeronde HBO opleiding in de richting bedrijfskundige informatica, die gedreven is om zich bedrijfsprocessen & applicaties eigen te maken.

Je werkt binnen een team samen met 1 applicatiebeheerder en 1 systeem/werkplekbeheerder waarbij ieder algemene kennis heeft maar ook altijd zijn eigen specialismen. Je direct leidinggevende maakt het team compleet.

Samen met je collega’s werk je aan de optimalisatie van de bedrijfsprocessen, met behulp van de juiste inzet van passende IT oplossingen. Tevens kan het zo zijn dat er op maat software wordt ontwikkeld. Het is daarom prettig als je al ervaring hebt met ontwikkelingstrajecten (SCRUM). Tevens zie je toe op correct gebruik van de informatiesystemen, analyseert vragen en komt met oplossingen en verbetervoorstellen. Je draagt kennis en ervaringen over aan collega’s door middel van instructies, evaluaties en documentatie.

Daarnaast ben je bereid om ook reguliere ICT taken op te pakken, zoals het oplossen van allerlei gebruikersvragen in samenspraak met de externe ICT leveranciers.
Voor deze functie zoeken wij iemand die graag met collega’s praat, proactief is, zelfstandig en gestructureerd werkt en een sterk analytisch denkvermogen heeft.

Werkzaamheden

 • Functioneel beheer van informatiesystemen waaronder ERP, HRM ,CRM, TMS, WMS;
 • Analyseren van informatiestromen en het (mede) opstellen van procesbeschrijvingen;
 • Uitvoeren van gegevensbeheer;
 • Ontwerpen en analyseren van koppelingen tussen systemen en applicaties en het bewaken van de kwaliteit en continuïteit daarvan;
 • Bouwen en genereren van standaard rapportages;
 • Oplossen van (complexe) meldingen, storingen en incidenten;
 • Het geven van instructies aan gebruikers;
 • Je bent de spil tussen werkvloer en software leveranciers;
 • Het testen van software opleveringen;
 • Het analyseren en uitwerken van operationele processen en het maken van verbetervoorstellen

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een HBO opleidingsniveau richting bedrijfskundige informatica.
 • Je hebt affiniteit met ICT en logistiek in het algemeen.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je beheerst de nederlandse taal in woord en geschrift (vereiste).
 • Je bent initiatiefrijk in situaties die je probleemoplossend vermogen aanspreken.
 • Je werkt zelfstandig vanuit een proactieve en klantgerichte benadering.
 • Affiniteit met systeembeheer is een pré.
 • In bezig van een rijbewijs B, gezien de werkzaamheden op meerdere locaties kunnen voorkomen.

Ons aanbod

Naast een gezellige werkomgeving met fijne collega’s, krijg je bij MAAT de kans om zelfstandig te werken in prettige en informele werkomgeving binnen een echt familiebedrijf. In de dynamische wereld van transport en logistiek bieden wij een baan aan met veel zelfstandigheid en afwisseling. MAAT hanteert de CAO beroepsgoederenvervoer.

Waarom kiezen voor MAAT? Omdat wij het verschil maken in ons secundaire arbeidsvoorwaarden pakket. Via MAAT kan je gebruik maken van collectiviteitskorting op verzekeringen. Zo ontvang je bijvoorbeeld 9,5% korting op de basiszorgverzekering en 8% op de autoverzekering. Verder bieden we de mogelijkheid tot het deelnemen aan een bedrijfsfietsenplan, bedrijfsfitness en fysiotherapie. Ook het volgen van aanvullende opleidingen en cursussen behoort tot de mogelijkheden zodat persoonlijke groei gewaarborgd blijft. Daarnaast denken wij aan de innerlijke mens en kiezen wij voor gezondheid door op alle locaties bedrijfsfruit ter beschikking te stellen en sluiten we iedere vrijdag, voor wie dat wil, de week met elkaar af tijdens een gezellige borrel.

Spreekt deze vacature je aan dan laten we in gesprek gaan ! De koffie staat voor je klaar het enige wat je moet doen is een druk te geven op onderstaande knop.

Op naar een nieuwe frisse start in je carrière!

Nu solliciteren

Heb je nog aanvullende vragen op de vacature? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer
078 69 12 800

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Maat

Het MAAT-gevoel. Dat is wat al onze mensen gemeen hebben.

Wat dat is? De wetenschap dat je in een informeel en familiair bedrijf werkt waar onderlinge samenwerking belangrijk is. Waar mensen betrokken zijn en met plezier naar hun werk gaan.

Alle vacatures